Info


Tämä sivu päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Juoksunumerot

Juoksunumero on henkilökohtainen eikä sitä voi turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Juoksunumero tulee kiinnittää näkyvästi etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa.  


Lähtöön järjestäytyminen

7 km kävelyn lähtö tapahtuu klo 11.30 Pirkkolan urheilukentän reunasta. Varttimaratonin lähtö tapahtuu klo 13.00 Pirkkolan urheilukentän takasuoralla olevalta lähtöalueelta. Lähtöön ryhmittäytyminen tapahtuu klo 12.50 alkaen. Puolimaratonin lähtö tapahtuu klo 13.15 Pirkkolan urheilukentän takasuoralla olevalta lähtöalueelta. Juoksijoiden ryhmittyminen lähtöön tapahtuu varttimaratonin lähdön jälkeen klo 13.00. 


Ajanotto

Ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Vältä käynnistämästä kelloa juuri lähtö/maalimaton päällä, jotta käsi ei peitä ajanottosirua ja häiritse ajanottoa.


Ohitusmahdollisuus

 Juoksijoiden tulee jättää takaa tuleville ohitustiIaa aina kun se on mahdollista.  


Info ja osallistujavakuutus

Osallistujavakuutus on Pohjola Vakuutuksen kilpailulisenssivakuutus, joka kattaa osanottajille Pääkaupunkijuoksun aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3 500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5 000 €). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 3 €) ja se on voimassa 25.9.2022. Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt.  

Vakuutusnumero on 16-693-457-1. Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu).

Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen 

Pääkaupunkijuoksun Internetsivuilla www.paakaupunkijuoksu.fi on reaaliaikainen tulosseurantalinkki. Viralliset tulokset ovat nähtävissä viimeistään seuraavana päivänä tapahtuman Internetsivuilla.

Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen: 
Jos tuloksesi puuttuu tai se on virheellinen, ota yhteyttä tulospalvelusta vastaavaan tahoon, T:mi Kokkens: Timo Kokko. timo.kokko@kokkens.fi


Palkintojenjako 

Kaikki Pääkaupunkijuoksu tapahtumaan osallistuneet saavat osallistujamitalin heti saavuttuaan maaliin. Lisäksi sarjojen 3 parasta palkitaan erikseen palkintojenjaossa. Kaikkien sarjojen palkintojen jako suoritetaan maalialueen läheisyydessä olevalla palkintopallilla. Palkinnot jaetaan aikataulujen mukaisesti tai heti, kun kaikki palkittavat ovat maalissa ja palkintojenjakopaikan tuntumassa.   


Osallistujakassi 

Kaikki osallistujan saavat maaliin tultuaan yhteistyökumppanien tuotenäytteitä sisältävän osallistujakassin. Kassit jaetaan maalihuollon yhteydessä.   


Kuvaaminen ja kuvien käyttö

Tapahtuman järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaaleille.


Löytötavarat

Löytötavarat toimitetaan pääkaupunkijuoksun infoon/jälki-ilmoittautumispisteeseen, josta niitä voi tiedustella tapahtuman aikana. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita säilytetään kuukauden ajan Viipurin Urheilijoiden toimistolla, tiedustelut osoitteesta tapahtumat@viipurinurheilijat.fi. Sen jälkeen yli 50€ arvoiset tavarat viedään Helsingin poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon ja alle 50€ arvoiset tavarat annetaan kierrätykseen/ kirpputorille. Löytötavaroita lähetettäessä järjestäjät perivät vastaanottajalta tavaroiden postituksesta aiheutuneet kustannukset.