Ohjeita juoksuun ja kävelyyn


Tämä sivu päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Juoksunumerot

Puolimaratonin juoksijoilla on musta numero ja varttimaratonin juoksijoilla numero on punainen. Juoksijanumero tulee kiinnittää paidan etupuolelle, siten että se on helposti luettavissa. Osallistujilla ei ole oikeutta peittää tai poistaa järjestäjän asettamia mainoksia. Juoksijanumero on henkilökohtainen, sitä ei voi siirtää ilman järjestäjille tehtyä muutosilmoitusta toiselle henkilölle. Vain juoksunumeron (tai kävelykortin) omaavat ovat oikeutettuja järjestäjän huoltopalveluihin.

Lähtöön järjestäytyminen

6,5 km kävelyn lähtö tapahtuu klo 11.30 Pirkkolan urheilukentän reunasta. Varttimaratonin lähtö tapahtuu klo 13.00 Pirkkolan urheilukentän takasuoralla olevalta lähtöalueelta. Lähtöön ryhmittäytyminen tapahtuu klo 12.50 alkaen. Puolimaratonin lähtö tapahtuu klo 13.15 Pirkkolan urheilukentän takasuoralla olevalta lähtöalueelta. Juoksijoiden ryhmittyminen lähtöön tapahtuu varttimaratonin lähdön jälkeen klo 13.00. 

COVID-19 
Lähtöön ryhmitytään oman tavoiteajan mukaisin porrastuksin, jotka on merkitty lähtöalueella sijaitseviin tavoiteaikatauluihin. Jokainen juoksija saa kisasta myös nettoajan, joten lähdössä kaikkien ei tarvitse pyrkiä eturiviin! Viivyttely ennen lähtöviivan ylitystä ei huononna nettoaikaa. Kilpailun voittoa tavoittelevat saavat toki ottaa paikkansa eturivistä, mutta turvavälit takaavat kaikkien turvallisuuden.

Ajanotto

Huom! Ajanoton aktivoitumisen vuoksi, lähtöviivaa ei saa ylittää ennen lähtölaukausta kummastakaan suunnasta. (Älä siis tule lähtöpaikalle edestäpäin lähtöportin ali!). 
Ajanotto toteutetaan numerolappuun kiinnitetyllä ajanottotunnisteella, joka rekisteröi lähtöajan mentäessä lähtöviivan yli ja rekisteröi loppuajan juoksijan ylittäessä maaliviivan. Saadaksesi itsellesi tuloksen kiinnitä numerolappu rintaan ja pidä se vapaasti näkyvissä startin ja maaliintulon aikana. Jokainen juoksija saa sekä brutto- että nettoajan. 
Bruttoaika = lähtölaukauksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika (virallinen aika) 
Nettoaika = lähtöviivan ylityksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika (epävirallinen aika). 
Tulosluetteloon merkitään jokaiselle juoksijalle kumpikin aika. Juoksunumero ja ajanottotunnisteet ovat kertakäyttöisiä. Mikäli haluat palauttaa hakaneulat, löytyy tätä varten laatikot narikasta ja infoteltan pöydältä juoksun jälkeen.

Huom! Vältä käynnistämästä kelloasi juuri lähtö-/maalimaton päällä, jotta käsi ei peitä ajanottosirua ja häiritse ajanottoa. Nettoajan varmuus on noin 98 %.

Ohitusmahdollisuus

 Juoksijoiden tulee jättää takaa tuleville ohitustiIaa aina kun se on mahdollista.  

Vakuutus ja vastuu

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Juoksija/kävelijä osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla. Älä osallistu, jos tunnet alkamassa olevan sairauden (esim. flunssa) tai tiedät, ettet ole palautunut riittävästi edellisestä sairaudesta. Keskeytä juoksu, mikäli tunnet jonkin seuraavista oireista: lisääntyvä rintakipu, voimakas hengenahdistus, huimaus tai pyörryttävä olo, kova pohjekipu tai muu hälyttävä oire. Tapahtuma toimijoilla on oikeus keskeyttää juoksu, jos he tekevät huomion hätätilanteeseen viittaavista merkeistä.  

Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen 

Pääkaupunkijuoksun Internetsivuilla www.paakaupunkijuoksu.fi on reaaliaikainen tulosseurantalinkki. Viralliset tulokset ovat nähtävissä viimeistään seuraavana päivänä tapahtuman Internetsivuilla.

Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen: 
Jos tuloksesi puuttuu tai se on virheellinen, ota yhteyttä tulospalvelusta vastaavaan tahoon, T:mi Kokkens: Timo Kokko. timo.kokko@kokkens.fi 

Palkintojenjako 

Kaikki Pääkaupunkijuoksu tapahtumaan osallistuneet saavat osallistujamitalin heti saavuttuaan maaliin. Lisäksi sarjojen 3 parasta palkitaan erikseen palkintojenjaossa. Kaikkien sarjojen palkintojen jako suoritetaan maalialueen läheisyydessä olevalla palkintopallilla. Palkinnot jaetaan aikataulujen mukaisesti tai heti, kun kaikki palkittavat ovat maalissa ja palkintojenjakopaikan tuntumassa.   

Joukkuepalkintojen jako 

Yritysten ja oppilaitosten välillä käydään joukkuekilpailut 3-henkisin joukkueiden naisten ja miesten sarjoissa. Molemmissa sarjoissa palkitaan 3 parasta joukkuetta. Palkinnot jaetaan mahdollisimman pian, kun kunkin sarjan palkittavat ovat selvillä.   

Osallistujakassi 

Kaikki osallistujan saavat maaliin tultuaan yhteistyökumppanien tuotenäytteitä sisältävän osallistujakassin. Kassit jaetaan maalihuollon yhteydessä.   

Kuvaaminen ja kuvien käyttö


Tapahtuman järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaaleille.

Löytötavarat

Löytötavarat toimitetaan pääkaupunkijuoksun infoon/jälki-ilmoittautumispisteeseen, josta niitä voi tiedustella tapahtuman aikana. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita säilytetään kuukauden ajan Viipurin Urheilijoiden toimistolla, tiedustelut osoitteesta tapahtumat@viipurinurheilijat.fi. Sen jälkeen yli 50€ arvoiset tavarat viedään Helsingin poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon ja alle 50€ arvoiset tavarat annetaan kierrätykseen/ kirpputorille. Löytötavaroita lähetettäessä järjestäjät perivät vastaanottajalta tavaroiden postituksesta aiheutuneet kustannukset.