Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue

Ohjeita juoksuun ja kävelyyn

Yleinen aikataulu sunnuntaina 29.9.

 
9.00-12.30 Osallistujamateriaalin nouto
11.30 Kävelyn lähtö
12.40 Alkujumppa
12.50 Järjestäytyminen lähtöalueelle
13.00 Lähtö ¼-maraton
13.15 Lähtö ½-maraton
16.20 Reitillä olevat huoltopisteet suljetaan ja reitille järjestetty liikenteenohjaus lopetetaan
16.30 Kilpailutoimisto sulkeutuu
 
 

Juoksunumerot

 
½-maratonin juoksijoilla on musta numero ja ¼-maratonin juoksijoilla numero on punainen. Juoksijanumero tulee kiinnittää paidan etupuolelle, siten että se on helposti luettavissa. Osallistujilla ei ole oikeutta peittää tai poistaa järjestäjän asettamia mainoksia. Juoksijanumero on henkilökohtainen, sitä ei voi siirtää ilman järjestäjille tehtyä muutosilmoitusta toiselle henkilölle. Vain juoksunumeron omaavat ovat oikeutettuja järjestäjien huoltopalveluihin.
 
 

Lähtöön järjestäytyminen

 
6,5km kävelyn lähtö tapahtuu klo 11.30 Pirkkolan urheilukentän reunasta.
 
¼-maratonin lähtö tapahtuu klo 13.00 Pirkkolan urheilukentän takasuoralla olevalta lähtöalueelta. Lähtöön ryhmittäytyminen tapahtuu välittömästi ohjatun alkulämmittelyn jälkeen noin klo 12.55.
 
½-maratonin lähtö tapahtuu klo 13.15 Pirkkolan urheilukentän takasuoralla olevalta lähtöalueelta. Juoksijoiden ryhmittyminen lähtöön tapahtuu ¼-maratonin lähdön jälkeen.
 
Lähtöön ryhmitytään oman tavoiteajan mukaisin porrastuksin, jotka on merkitty lähtöalueella sijaitseviin
tavoiteaikatauluihin.
 
Huom! Ajanoton aktivoitumisen vuoksi, lähtöviivaa ei saa ylittää ennen lähtölaukausta kummastakaan
suunnasta. (Älä siis tule lähtöpaikalle edestäpäin lähtöportin ali!).
 
 

Ohitusmahdollisuus

 
Juoksijoiden tulee jättää takaa tuleville ohitustiIaa aina kun se on mahdollista.
 
 

Vakuutus ja vastuu

 
Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Juoksija/kävelijä osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla. Älä osallistu, jos tunnet alkamassa olevan sairauden (esim. flunssa) tai tiedät, ettet ole
palautunut riittävästi edellisestä sairaudesta. Keskeytä juoksu, mikäli tunnet jonkin seuraavista oireista: lisääntyvä rintakipu, voimakas hengenahdistus, huimaus tai pyörryttävä olo, kova pohjekipu tai muu hälyttävä oire. Tapahtuma toimijoilla on oikeus keskeyttää juoksu, jos he tekevät huomion hätätilanteeseen viittaavista merkeistä.
 
 

Ajanottoon liittyvät ohjeet 

 
Ajanotto toteutetaan numerolappuun kiinnitetyllä RFID-tunnisteella, joka rekisteröi lähtöajan mentäessä lähtöportin ali ja rekisteröi loppuajan alitettaessa maaliportti. Saadaksesi itsellesi tuloksen kiinnitä numerolappu rintaan ja pidä se vapaasti näkyvissä startin ja maaliintulon aikana. 
 
Jokainen juoksija saa sekä brutto- että nettoajan. 
Bruttoaika = lähtölaukauksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika
Nettoaika = lähtöviivan ylityksen ja maaliviivan ylityksen välinen aika 
Tulosluetteloon merkitään jokaiselle juoksijalle kumpikin aika.
 
 

Tulospalvelu 

 
Maalialueella on kaksi kenttäkelloa, jotka näyttävät ½-maratonin ja ¼-maratonin juoksun lähtölaukauksesta kuluneen ajan. Pirkkolan Urheilukentän pukuhuoneen seinällä on tulostaulut, jonne tuloksia päivitetään sitä mukaan, kun tuloksia varmistuu. Lisäksi Pääkaupunkijuoksun Internetsivuilla www.paakaupunkijuoksu.fi/tulokset on reaaliaikainen tulosseurantalinkki. Viralliset tulokset ovat nähtävissä viimeistään seuraavana päivänä tapahtuman Internetsivuilla.
 
 

Virheellisten ja puuttuvien tulosten selvittäminen 

 
Jos tuloksesi puuttuu tai se on virheellinen, ota yhteyttä Result Service Finlandin edustajaan Pentti Lajuseen e-mail pentti.lajunen@gmail.com tai GSM +358400 550801 (iltaisin 17-22).
 
 

Palkintojenjako 

 
Kaikki Pääkaupunkijuoksu tapahtumaan osallistuneet saavat osallistujamitalin heti saavuttuaan maaliin. Lisäksi sarjojen 3 parasta palkitaan erikseen palkintojenjaossa. Kaikkien sarjojen palkintojen jako suoritetaan maalialueen läheisyydessä olevalla palkintopallilla. Palkinnot jaetaan mahdollisimman pian, kun kunkin sarjan palkittavat ovat selvillä. 
 
 

Joukkuepalkintojen jako 

 
Yritysten ja oppilaitosten välillä käydään joukkuekilpailut 3-henkisin joukkueiden naisten ja miesten sarjoissa. Molemmissa sarjoissa palkitaan 3 parasta joukkuetta. Palkinnot jaetaan mahdollisimman pian, kun kunkin sarjan palkittavat ovat selvillä. 
 
 

Osallistujakassi 

 
Kaikki osallistujan saavat maaliin tultuaan yhteistyökumppanien tuotenäytteitä sisältävän osallistujakassin. Kassit jaetaan maalihuollon yhteydessä. 
 
 

Kuvaaminen ja kuvien käyttö


Tapahtuman järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaaleille.

 

Löytötavarat 

 
Löytötavarat toimitetaan pääkaupunkijuoksun kuuluttamoon, josta niitä voi tiedustella tapahtuman aikana. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita säilytetään kuukauden ajan Viipurin Urheilijoiden toimistolla, tiedustelut osoitteesta toimisto@viipurinurheilijat.fi. Sen jälkeen yli 50€ arvoiset tavarat viedään Helsingin poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon ja alle 50€ arvoiset tavarat annetaan kierrätykseen/ kirpputorille. Löytötavaroita lähetettäessä järjestäjät perivät vastaanottajalta tavaroiden postituksesta aiheutuneet kustannukset.